Scooty

Scooty

Какво е "Scooty"?

Scooty е проект, създаден по зададена тема на олимпиада „Аз мога – тук и сега“ в гр.Девин 2022г в категория „(Ре)Дизайн на уебсайт“. Темата бе зададена в деня на олимпиадата. Главната цел на сайта/дизайна е потребителят да изтегли приложението.

Всеки участник имаше 6 часа на разположение, за да измисли цялостна концепция и да изгради Desktop и Mobile базиран дизайн на сайт, представляващ Startup фирма на име „Scooty“. Всеки участник сам разработваше и набираше дизайните нужни за прототипа на  Scooty.

Цели при изработка

Идеята на Scooty е да бъде достъпен за гражданите като компанията предлага скутери на над 100 локации из града. По този начин потребителите лесно и удобно могат да карат скутери на достъпни цени. За да се наеме скутер първо трябва да изтегли приложението на Scooty, след което да намери най-близкия скутер, да го сканира и кара. 

Електрическите тротинетки на Scooty са специално направени за фирмата, като предлагат много повече удобства в сравнение със стандартните скутери. Scooty се отличават с високото си качество на изработка и не на последно място дистанцията, която изминава всеки скутер.

Реализация

Scooty предлага електрически тротинетки с нулев въглероден отпечатък, което ги прави 100% екологични.

Основната палитра от цветове на Scooty са:

  • Тюркоазено синьо – #63ccca
  • Тъмносиньо – #1e425e
  • Снежнобяло – #FFFFFF

Сайтът съдържа 2 основени шрифта с няколко начертания

scooty.dimitar-devinizov.com

Линк към прототипите:
Desktop: Scooty-Desktop-Prototype.jpg
Mobile: Scooty-Mobile-Prototype.jpg

Успех на проекта

Проектът Scooty, разработен от мен, бе награден на 4-то място на Национална олимпиада по информатика, информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега“ в категория „(Ре)Дизайн на Уебсайт“.

Ръководител: Диян Еков

Ментори: Георги Ангелов, Руслан Латейски, Виктория Митова, Бояна Николова